Перший кубок А-ліги у Хижаків

Навесні київською аматорською лігою «А-ліга» був проведений перший кубок ліги. Формат передбачав декілька команд, які виявили бажання зіграти в ньому, які були розділені сліпим жеребкуванням на пари та за підсумком двох ігор команди йшли за сіткою далі. В поршому раунді нам попала команда Шаблі. Дві гри у чудовому залі Свої Арена пройшли на одному диханні. Та на той час ці ігри слугували нам підготовчими до ігор плей офф першої ліги. В 1/8 ми грали з майбутніми чемпіонами командою м. Хмельницький. Далі ми грали з командою Gravity. Дві перемоги. І минулого вівторка, в перший день літа фінальна гра, яка вже була одна, а не з двох ігор, топто права на помилку не було. Суперник це КНЕУ 2000. Всі гравці вікові, але з великим досвідом ігор у різних чемпіонатах країни, наприклад Вища ліга. При чому комада висока за складом. Технічна. Ми налаштовувались на важку гру. Так воно і сталося. 3 чверті ми йшли рівно, перевага у рахунку була 2-3 очки на коросить то однієї то іншої команди. Хижаки намагались спробувати різні варіанти гри у захисті та швидку гру у нападі. Напруга зростала та молоді гравці нашої команди зробивши декілька помилок відпустили КНЕУ на відстань 10 очок у кінці третьої чверті гри. У якийсь проміжок часу здавалось, що хлопці відступили та не мають бажання повертатись до гри. Але вболівальники, які підтримували команду, та декілька замін дали повштох та Хижаки більш організовано зіграли у захисті, зробили декілька перехоплень та феєрично провернулись до гри після декількох слемданків Литвинова та Панасюка, також два важливих кидка забив Нікта Стецюра. 64:64 останні атака Хижаків, спроба Кошевадського — хибно. Овертайм. На овертайм гравців КНЕУ 2000 не вистачило. Невлучні дальні кидки. Паша Сорока не зміг допомогти команді, хоча нерви потріпав Хижакам. У нього 19 очок та 13 підбирань.

У Хижаків красивим дабл даблом відзначився Антон Литвинов 17 очок та 17 підбирань та 2 блокшоти, самий ефективний гравець команди з показником 36. Нікіта Стецюра 14 очок, 5 підбирань, 2 асиста. Лев Кошеватський 7 очок, 7 підбирань, 5 асистів.

Отже вітаємо з перемогою Команду. Це останні ігри у сезоні. Далі перерва, відпочинок, підготовка до нового сезону. Вітаємо вболівальників з цим святом баскетболу. Вважаємо, що всі хто прийшов подивитись цю гру не пошкодували. Вона була крутою. Бажаємо побільше таких ігор. Дякуємо А-лізі в особі Дениса Євдокименка за запрошення, досвід та емоції.

За А-лігою ви можете стежити на оф сайті ліги та в ютубі